Zvětšit písmo

Oslava 90. narozenin Karly Erbové

Karla Erbová (*30. 4. 1933) v těchto dnech zavítala do rodné Plzně, aby zde v kruhu svých blízkých, přátel i příznivců oslavila své devadesáté narozeniny.

Slavnostní večer proběhl pod názvem „Bublinky a bolehlav“, jehož součástí byl i křest knihy Pití Sokratovo (jež dala podnět k jedné části názvu pořadu).

Jedná se o výbor z autorčina celoživotního básnického díla zahrnující období z let 1966 až 2022, což potvrzuje široký výběr témat od veršů věnovaných různým osobnostem přes rodnou Plzeň až k osobní zpovědi. Knihu fotografiemi doprovodil Vojtěch Kemmeny, který její vydání v pražském nakladatelství Theatrum mundi inicioval a slavnosti se také osobně zúčastnil.

Přednes úryvků z knihy v podání Jana Anderleho a Evy Willigové doplnilo hudební vystoupení Dua Voci (Ivana Růžičková a Petr Polívka), v jejichž podání zazněly básnířčiny oblíbené francouzské šansony. Historkami ze společných chvil přispěli přátelé, kolegové spisovatelé, nakladatelé, ilustrátoři…

Doporučujeme:

Knihovny.cz - logoKnihovny Ukrajině  Dodávání děl nedostupných na trhu - logoDatabáze knih - logoČeskoslovenská bibliografická databáze - logoIIiteratura - logoSouborný katalog ČR - logoRozečti se - logoCelé Česko čte dětem - logoS knížkou do života / Bookstart - logoVirtuální národní fonotéka - logoČtení dětem -  logoweb akce.plzen.eu Kudyznudy.cz

Rychlé kontakty